Stichting Lalibela

Stichting Lalibela zet zich in voor de armsten van de armsten in het Ethiopische stadje Ethiopië. Weeskinderen, gehandicapten, behoeftige ouderen, bedelaars, maar ook sporters en studenten kunnen dankzij onze steun een menswaardig bestaan leiden.
Zie voor meer informatie over de activiteiten van de stichting www.stichtinglalibela.nl.

In 2009 bestaat Stichting Lalibela 10 jaar. Om dat te vieren én om extra geld te werven, worden er dit najaar diverse grote manifestaties georganiseerd.

1. Lila Literair - 6 november 2009 in Blerick
M et oprichter Ton van Reen en voorzitter Gerard Sonnemans heeft de stichting twee gerenommeerde schrijvers in haar midden. Zij hebben hun contacten in de literaire wereld aangewend om dit literaire feest te organiseren.
Alle informatie over Lila Literair staat op deze website.

2. Lalibela-feest - 18 oktober 2009 - Kasteel De Berckt in Baarlo
Van 18.00 tot 22. 30 uur staat Kasteel De Berckt in het teken van Lalibela. Een Ethiopisch buffet, korte toespraken over de stichting, informatiestands en veel muziek beloven een prachtige avond.

3. Ethiopische Familiedag - 1 november 2009 - Kerkeböske in Helden
Tussen 13.00 en 17.00 uur staat Ethiopië volop in de aandacht met onder meer enkele Ethiopische optredens. Voor de geïnteresseerden wordt een presentatie over Ethiopië en de Stichting Lalibela vertoond.
De activiteiten richten zich voor een belangrijk deel op de jeugd. Er zijn allerlei spelletjes, er wordt geschminkt en er is een kleurwedstrijd. Verder zijn er optredens van bekend jong zangtalent uit de regio en van onze kinderboekenschrijvers Ton van Reen en Gerard Sonnemans.

Zie voor meer informatie over deze feesten www.stichtinglalibela.nl.

De opbrengstenvan Lila literair komen ten goede aan de projecten van Stichting Lalibela.
De schrijvers en artiesten treden belangeloos op voor het goede doel.